Dimecres 13 de maig. Festa catalana al campus de Seül

Avui és el gran dia. Tot està quasi a punt, s'han de penjar les fotos als cavallets, parar les taules, fer pa amb tomàquet... els últims detalls.

S'ha convidat als catalans que treballen a les universitats de Seül, a tot el departament de llengües occidentals... no sabem qui vindrà.

Prèviament havia acabat de confegir el programa. Una mica compromès sí que em resultava haver de fer front a una actuació en solitari, enmig d'un campus d'una universitat, a mitja tarda, a una gran metròpoli de l'altre cantó del món.

Els elements que tenia per combinar eren l'ambientació d'un pica-pica, cos de dansa improvisat, empresa de so professional llogada, repertori al cap amb alguna cançó i música de ball, unes quantes eines: veu, viola, harmònica, diatònic, guitarra, la capsa de l'acordió i res més.

Al final tot ha anat força bé i ningú ha pres mal. El personal ha atacat les taules abans d'hora, això sí. Segons per a què no fan cap cerimònia. Hem passat el porró i ha durat estona, que ha continuar amb la demostració de la violharmònica i quatre danses tradicionals, un contrapàs escurçat i un xotis del ball de gitanes, alguna cançó tradicional i alguna altra d'en Lluís Llach...

Hem repetit una de les danses per fer ballar el públic, i després la tertúlia s'ha allargat molt, allà mateix, amb més música en viu, beure, menjar i molt bona companyia. Crec que hem aconseguit fer una excel·lent festa catalana.

2 comentaris: